sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

Sisustustöiden aloitus!

Kattopaneelit saapuivat tontille torstaina. Puutavaraa tuli noin kaksituhatta kiloa sisäänkannettavaksi! Pojat saivat tehdä ruumillista työtä muutaman tunnin verran, ennen kuin kaikki tavara oli kannettu sisään. Kiitos Otolle avusta! 


Vaihdoimme vakiokaton tähän helmipaneeliin, muotoilu miellytti enemmän silmää. Ko.paneeli on kapeampaa ja enemmän lautamaisempi ulkonäöltään. Helmipaneeli on pituudeltaan 3,6 metristä (valmistajana Listatalo, sama kuin vakiomallin).


Pyysimme mieheiä asentamaan kattopaneelit "perinteisen" mallin mukaan ei tyypilliseen D-talojen tyyliin, jolloin tasapitkien paneelien jälkeen saumoihin tulee peitelista. Tämä tulee esiin isoissa tuloissa kuten olohuoneessa. Makuuhuoneissa ja tv-huoneessa sekä vessoissa paneelin pituus riittää kattamaan koko huoneen pituuden. Koko viikonlopun ajan on kattopaneelien asennus ollut käynnissä työmaalla. 


Katto- ja seinäpaneelit paikoillaan saunassa, samoin kylpyhuoneen katto on valmis. Nähtäväksi jää käsitelläänkö paneelit eriväriseksi tulevaisuudessa...

Perjantaina tuli Uunisepiltä tontille takka! Kannettavaa taas muutama tuhat kiloa! 
Onneksi saimme taas apuja, kiitos Jouni! Ilmeisimmin ensi viikolla alkaa takan kokoaminen Uuniseppien toimesta. 

Thermian maalämpö "pöhisee" lämpöä tuottaen. Toivottavasti tämä edesauttaa lattiavalun kuivumista.
Takaterassi on valmis. Ulkoverhouksen osalta kesken on edelleen parveke (yhä). Ulkoverhouksen osalta olemme avoimen tyytyväisiä valintaamme. Leveämpi laudoitus pelkästään vaakaan luo varsin rauhallisen vaikutelman vakiolautaverhouksen sijaan, joka on pysty-vaaka-pysty.
Iltapäivällä käymme korkkaamassa Kärcherin imurin :)

Meillä on muutenkin tänään aihetta juhlaan. Tapasimme mieheni kanssa tasan 13 vuotta sitten :) Enpä silloin olisi osannut arvata että nyt olemme tässä, kolmen lapsen vanhempina ja omaa taloa rakentamassa!!!

Leppoisaa sunnuntaita kaikille!!!

8 kommenttia:

Saara kirjoitti...

Bitist teille tulee kiva koti!! Tuo katto oli niin ihanan näköinen... :))

Uuden Kuun Emilia kirjoitti...

Talonne näyttää kauniilta!

Onnea pitkän yhteisen taipaleen johdosta!

sari kirjoitti...

hei

jouduitteko maksamaan helmipaneeleista ylimääräistä? ja sovitteko suoraan listatalon kanssa?

onko niiden sävy valkoinen ?

millaiset jalkalistat olette ottaneet?

näytti niin kivalta tuo katto. selitätkö vielä miten se yleenesä tehdään ja mikä oli teillä erilaista en ihan ymmärtänyt:)

Linda kirjoitti...

Sari, jätimme vakiokaton pois ja tilasimme Listatalolta katon ja siitä tosiaan maksoimme lisähinnan. Katto on valkoista paneelia.

Jalkalistoiksi tulee 7cm korkea, koristeellisempi lista, taitaa olla kuva jossain vanhassa postauksessa...

Normaalisti D-talojen katto on sitä peruslaminaattia, joka asennetaan kaikki pituudet vierekkäin "ei-tiililadonnalla" jos tätä termiä voisi käyttää, ja saumoihin tulee aina lista väliin. Hankala selittää, mutta meidän katto siis niin, että aina kun paneeli päättyy niin siitä jatkuu uusi eikä tule niitä pitkiä listoja kattoon.

Sari, tuleeko teille DesignTalo?

Anonyymi kirjoitti...

Terve sari ja Linda!

Designtalo tilasi katon puolestamme, joten maksoimme erotuksen vakioon verrattuna. Kattopaneelien "siististä" ladonnasta ei tullut mitään lisähintaa. Kattolistat ovat valkoiset vakiot. Jalka-ja peitelistat jätimme siis pois ja näistä tuli hyvitys D-taloilta (ostamme itse kuten rakas vaimo edellä kertoi).

Terv.-

Kimi (Lindan mies :))

sari kirjoitti...

Kiitos vinkistä,

meillä Designtalo Hailuoto 153 on runkovaiheessa tontilla, terasseja tehdään.

ja yritän miettiä sisustusjuttuja parhaillaan. On mukava saada muilta vinkkejä. Meillä tuntuu, että laminaatti vakiomallistosta ei löydy, yritän selvittää saataisiinko kuitenkin DT-talon kautta, kun en millään viitsi hankkia eri asentajaa lattialle. (mikä oli DT.n ensimmäinen ehdotus)

Terveisin Sari

Anonyymi kirjoitti...

Moi Sari!

Soita Parkettiliike Säkkiselle (laminaattitoimittaja D-taloille) ja sovi asiasta. Mm. meille tulossa aivan eri lattia heidän kautta (löytyy vanhemmista Lindan postauksista).

Kimi

Sari kirjoitti...

Kiitos ihanasta palkinnosta <3 oli mieluinen <3