keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Peppi Pitkätossun voimaruoka- resepti


Laitan tämän reseptin jakoon, koska tämä on hyvää ja helppotekoista, ja olen tämän reseptin bongannut joskus jonkun toisen blogista. Eli annetaan hyvän kiertää! :)


800g jauhelihaa
1 prk tomaattipyreetä
1tl suolaa
1 lihaliemikuutio
1/2 tl mustapippuria
1,5l vettä
350g pätkäspagettia
250g koskenlaskijajuustoa

Ruskista jauheliha isossa kattilassa. Sekoita joukkoon tomaattipyree ja mausta seos suolalla, liemikuutiolla ja pippurilla. Kaada mukaan vesi ja anna kiehahtaa. Lisää spagetti ja anna kiehua 5 minuuttia. Lohko sulatejuusto paloiksi ja anna liueta.

Kaada spagetti-lihaseos voideltuun vuokaan ja paista 200 asteisessa uunissa 35-40 minuuttia. Päälle voi vielä laittaa juustoraastetta.

Olen tosi huono keksimään uusia ruokia ja tuntuu, että meillä syödään aina vaan niitä samoja ruokalajeja viikosta toiseen. Olisi kiva laittaa joskus jotain uutta, mutta kun ei ole aikaa lukea keittokirjoja niin sitpä tehään niitä tuttuja. Mutta joo, tää on hyvää ja lapsetkin tykkää :)


Olisi kiva lukea mitä muissa perheissä syödään ihan arkisin!!! Mikä on teidän herkkua???

Mukavaa keskiviikko iltaa kaikille
T: Linda :)






19 kommenttia:

tiina kirjoitti...

Toi kuulostaa hyvältä. Muutenkin aihe on vaikea, kun samoja pyörittää viikosta toiseen...
Mä teen lasagneaja siihen ehdottomasti bechamel kastiketta, pinaattilettuja, muussi on pop, kanajuttuja ja kaikkea perusjuttua :D

Maanvaiva kirjoitti...

Toi täyttyy kokeilla!

Meillä syödään maailman tavallisinta kotiruokaa. Eksoottisin juttu mitä syön on varmaankin halloumijuusto :D

Tuija kirjoitti...

Täällä tuntuu ihan samalta: makaronilaatikko, makkarasoppa, jauhelihakastike...

Peppi ruokaa täytyy ehdottomasti kokeilla, onhan se vähän erilainen makaronilaatikko. Kiitti vinkistä.

-Tuija-

Mia -Willa Oliviasta kirjoitti...

Täällä menee tuo Peppi ruoka ehdottomasti kokeiluun :)
Meillä syödään paljon kiusauksia (kinkku, tonnikala, jauheliha, kana) ja keittoja. Niitä on helppo ja nopea valmistaa. Sunnuntaisin tehdään usein perunamuusia ja lihapullia tai lohta.

Mömmeli kirjoitti...

Otin myös heti reseptin kokeiluun. :) Kuulosti tosi hyvältä. Mä varsinkin joskus kyllästyn omiin kokkailuihinja tuntuu, ettei oma ruoka oikein maistu millekään. Täälläkin syödään niin peruskotiruokaa kuin vain suinkin.. jauhelihakeittoa, nakkikastiketta, makaroonilaatikkoa jne. ja huomenna ajattelin tehdä pikakinkkukiusausta.. helppoa, hyvää ja valmistuu nopeasti. :)

Riikka kirjoitti...

kiitti vinkistä!
makaroni mössöllä menty jo pari päivää, mutta sulatejuustolla ei oo vielä kokeiltu;)

Rilla kirjoitti...

Tuo kuulostaa just sellaiselta kivalta arkiruoalta, mikä meilläkin uppoaisi :) Ehdottomasti teen! Kiitos siis vinkistä.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos Linda!! Täytyypä kokeilla meidänkin. Kuulostas hyvältä! Meillä onkin koko vk.syöty erillaisia keittoja. T. Hanna

Linda kirjoitti...

Ihana lukea viestejänne ja mitä ruokia teillä syödään! :) Sain itsekin monta vinkkiä tai muistutusta siitä mitä voisin laittaa arkena.

Mukavaa päivää jokaiselle :)

Jansku kirjoitti...

Hei, Peppi ruokaa kuullostaa hyvälle, testiin menee meidänin perheell.
Meillä yksi suosittu ruoka on itsetehty lihaperunasoselaatikko joko tavallisesta jauhenlihasta tai broilerinjauhenlihasta.Kiireellisimpinä päivinä jos ei kerkii eikä jaksa alkaa väsäämään oikeaa muusia niin olen valmistanut ruuan Rainbown valmismuusijauheesta sipulijauheella ja voilla tuunattuna.Valmistuu nopsaa uunissa =)

Salla kirjoitti...

Nam, täytyy testata.:) Itse kokeilin vähän aikaa sitten Valion kesäkurpitsamoussaka reseptiä (http://www.valio.fi/reseptit/kesakurpitsamoussaka/) ja hitsi, että oli hyvää! Mieskin tykkäsi kovasti ja sitä onkin tehty sen jälkeen useamman kerran. Itse maustoin vielä ohjeen lisäksi itse jauhelihan, koska työkaveri sanoi testattuaan reseptiä, että se kaipasi mausteita. Ja itse jätin maidon pois reseptistä eli sekoitin munat vain kermaan, koska ajattelin muuten ruoasta tulevan liian vetistä. Ja osoittautui ihan oikeaksi ratkaisuksi. Suosittelen kokeilemaan!

Linda kirjoitti...

Jansku: Kiitos hyvästä reseptistä, tuohan on ihan loistava arkiruoka, eikä tarttis ostaa muiden äitien tekemänä samaa... ;) Iloista viikonloppua!

Salla: Myös kesäkurpitsamoussaka kuulostaa namille, harmi, että lasten mielestä se ei kuulosta ihan yhtä herkulle... Mutta täytyy kokeilla joku kerta!

Terhi kirjoitti...

Oonkin jossain aiemmin tän reseptin bongannut, mutta se vaipui unholaan, kun en tallettanut - nyt menee ehdottomasti kokeiluun! Kuule, mä tuskastelen vähän väliä just sitä, että samoja ruokia pyörittellään viikosta toiseen. Meillä syödään paljon pastaruokia (lohi-, kana-), lihapullia ja muusia, perunalaatikkoa, lasagnea, jauheliha (tai makkara) kastiketta ja perunoita,perusjuttuja siis. Keittoja harvemmin, oikeastaan kasvissosekeitto on ainut, joka uppoaa meidän lapsille. Tekemäni nakkiperunasoselaatikko on lasten suurin herkku :) Perjantaisin meillä on joko tortilla- tai pizzailta.

Arja kirjoitti...

Mukavaa viikonloppua<3

Mia kirjoitti...

Mä just pähkäilin mitä alkaisin laittaa ruoaksi tänään. Tässäpä se, kiitos! :)

maiju kirjoitti...

Oi, tuo on kyllä tosi hyvää!

Pampuliina kirjoitti...

Tämä on hyvä, olen joskus bongannut vauva-lehden palstalta ja meillä tätä tehty siis kohtuullisen pitkään :) Minä tykkään tästä enemmän kuin lapset!

Anonyymi kirjoitti...

Kokeilin tuota muutama viikko sitten. Bongasin jostain toisesta blogista ja oli vaan nimeltään Peppi Pitkätossun voimaVuoka ei -ruoka :) Muuten hyvin sama resepti, itse käytin paseerattua tomaattia ja lisäksi vähän muitakin mausteita.
Taisin syödä sitä meillä kyllä itse eniten :P
Hyvää oli ja kesti pari päivää. Kandee kyllä kokeilla.
t: Nipsu

Anonyymi kirjoitti...

Moi
Kiitos reseptistä... Hyvää tuli ja paljon - pieni jääkiekkoilijan alku tykkäsi erityisesti!

Mari