tiistai 19. tammikuuta 2010

Keittiön suunnittelua!


Huoh! Kylläpä keittiön suunnittelu on vaikeaa ja aikaavievää puuhaa! Jotain tällaista mielessä... Kodinkoneet luultavasti rosterisina. Kuvan keittiö tosi samanmallinen kuin meidän tuleva keittiö. Tuo vanha pöytä saarekkeena on minusta ihana!


Antakaa hyviä vinkkejä, mikä oleellista, minkä olette todenneet tärkeäksi minkä turhaksi/vähemmän tärkeäksi? Kulmaliesi on sellainen, jota toivon, mutta vie paljon tilaa... Keraaminen allas myös tulossa, siitä en halua luopua. Keittiö meille tulee Topilta, Husaari mallisto.

8 kommenttia:

Vekarus kirjoitti...

Ehdottomasti induktioliesi (vaikka minulla on totuttelu yhä kesken).

Laura kirjoitti...

Meillä on liesi kulmassa ja just eilen mietin, että voisikohan sen siirtää muualle. Mua niin ärsyttää se kulma siellä perällä jotenkin. Sinne on toki mukava "säilöä" kaikkea purnukoita, mutta on sen puhtaanapito (minulle ainakin) ihan turhan työlästä. Kaunis se kyllä on kun on siinä kulmassa. Enkä edes tiedä olisko meidän keittiössä sille järkevämpää paikkaakaan...

Tuo kuvan keittiö on kyllä ihanan raikas ja tuosta vanhasta pöydästä tykkään minäkin. Nyt tuli mieleen, että onkohan se kulkuyhteyksien tiellä sitten..? Tietty jos tilaa on himppasen enemmän kuin tuossa keittiössä....

MariaK kirjoitti...

Pikaseen heitän, jos myöhemmin ehtis miettimään enemmän...
Meillä on keskellä vanha pöytä 70x90cm. Yhtään leveempi ei menis, mutta pitempi vois olla ihan ehdoton maks 20cm. Kulmaliettä en laittais, induktiotaso on mahtava ja uuniin kehotan satsaamaan kaiken, mitä irti saat. siinä puuhassa rahalle saa muutakin vastinetta kuin ulkonäön. Rostereista ota se pinnote, joka hylkii tahmajälkiä. Muuten se on kaamea kädenjälkigalleria.
Ikkunanurkkaan oisin halunnu laskea yläkaapit pöytätasoon, jolloin kaappien päälle ois saanu nätisti tavaraa pois lasten ulottuvilta, mutta näkösälle. Mies ei silloin halunnut, nyt haluis.
Vetolaatikoita, vetolaatikoita... Ei yhtään kaappia. Ei pyörivää kulmakaappia.
Riittävästi lasikaappaeja kauniille astioille. Mikron yläpuolelle ei kaappia, vaan koritilaa. Meillä on siinä kaappi. Aion ottaa oven veks, kun sopivat korit löytyy. On aika hankalalla korkeudella.
Koita mahduttaa etes yks täyskorkee, mutta maks 50cm syvä kaappi isoille astioille. Ei liikaa avohyllyjä.
Tässä sähkösanomatekniikalla ajatuksia. Jos haluat lisää, niin mailaa. Meillähän on samanlainen keittiö ollut 1,5v käytössä... ;D

Olivieno kirjoitti...

Kuvan keittiö näytti niin ihanalta! Ja varsinkin se pöytä! Marialla oli hyviä ehdotuksia, mutta kulmakaapista haluan sanoa yhden pointin: siellä on hyvä säilyttää sellaisia isoja astioita, jotka ei mihinkään mahdu, esim isoja kattiloita ja wokkipannua. Ja meillä on tietysti oma kaappi vielä koranruokasäkille, ei se mihinkään vetolaatikkoon mahtuisi. No on siellä kissanmuonatkin... No kyllä on paljon juttuja joita nyt tekisi erilailla kun silloin aikanaan tuli tehtyä.

Linda kirjoitti...

Kiitos tosi kovasti kommenteistanne, Vekarus, Laura, MariaK ja Olivieno!!! Tosi hyviä pointteja tullut esiin.
Suunnittelut jatkuvat ja saamme uusia piirroksia ensi viikolla :)

Willa Rosa kirjoitti...

Ei ole niin pitkä aika kun pähkäilimme keittiösuunnitelmaa. Omassa keittiössäni positiivisin yllätys minulle oli lavuaari ikkunan edessä. Se ei ollut minulle mikään must, mutta parhaiten sijoittui siihen. Siinä viettää uskomattoman paljon aikaa kaikki kuorimiset, huuhtelemiset, pilkkomiset ja valo mikä siihen tulee on tosi kiva. Induktioliettä moni muukin kehui, ei kannata edes harkita muuta. Meillä on liesi saarekkeessa, siitäkin minä pidän.
Teillä on ihana aika meneillään, nauttikaa siitä ja toisistanne!

Linda kirjoitti...

WillaRosa, kiitos kommentista :)
Minä olisin myös halunnut altaan ikkunan eteen, mutta siitä jouduimme luopumaan, kun keraaminen allastaso ei mahtuisin ikkunaan eteen, kun ikkuna alkaa heti tason päältä. Tuo induktioliesi taitaa olla aikasta hyvä, kun sitä niin moni kehunut.

ps,aivan ihana berniherra sinun profilikuvassa!!! :)
Meidän bernirouvamme nukkui pois viime kesänä :'(

Anonyymi kirjoitti...

Meilläkin alkaa kyllä ikkuna heti tason päältä:) Willa Rosa