keskiviikko 28. huhtikuuta 2010

Kukkia ja aatoksia...

Aamupäivän ulkoilureissulla löydettiin tämän kevään ekat valkovuokot! 
Joka vuosi jaksan ihastella kuinka harmaan ruskeasta likaisesta maasta kasvaa esiin uutta elämää! Se on aina yhtä sykähdyttävä tunne! Elämä voittaa!


Samoin se kun kuulen ensimmäistä kertaa peipon laulavan, minua väkisinkin alkaa hymyilyttää kun kuulen sen :) Itse asiassa en tunnista muiden lintujen laulua, peipon laulu on ainut ja minusta ihanin. Se on niin iloista ja kuuluu tähän ihanaan kevään ja alkukesän aikaan! 


Talolla tehty vedeneristys ja pian aloittavat laatoitustyöt. Meidän muutto saattaa olla jo parin kuukauden kuluttua!!! Uskomatonta ja ihanaa!!! 

Ylihuomenna on vappu!  :)


12 kommenttia:

Joana kirjoitti...

Voi valkovuokkoja! Täällä Keski-Suomessa valkovuokkoja ei juurikaan luonnonvaraisena esiinny, mutta muistan lapsuuden valkovuokkometsät Loviisasta. Mökille olen ajatellut valkovuokkoja kyllä istuttaa, jos vain jostain taimitarhalta löydän.

Juhannukseksi uuteen kotiin? Pääsette vielä pihahommiinkin tänä vuonna.

Terhi kirjoitti...

Puoli kuuta peipposesta, jee :) Täytyykin alkaa tarkkailemaan, milloin meidän pihalla olevat muutamat valkovuokot näyttäytyvät. Leskenlehtiä jo bongattiin. Kyllä se kesä sieltä näköjään..

Lisay kirjoitti...

Kun ajattelen jotain lintua,joka kuuluu Suomen kesaan se on kaen kukunta!!!
Voi,olen aivan unohtanut valkovuokot.Sehan olikin niita ensimmaisia kesan merkkeja...

sanna kirjoitti...

Olin äsken lenkillä metsäpoluilla, mutta en nähnyt viellä valkovuokkoja, sinivuokoilla oli kyllä metsä täyttynyt. Olisi pitänyt itsekkin olla kamera mukana!
Kevät on aina yhtä kaunis.

sarppa kirjoitti...

Kaunista! :) Ihanaa kun kevään ensikukkaset jaksavat aina vain ilahduttaa! :)Täällä vielä odotellaan!

Ulla-Kristiina kirjoitti...

Se on joka kevät sama juttu. Ei voi lakata ihmettelemästä, että sieltä ruskeasta maasta nousee uusi elämä. Tien vierustat ovat vielä harmaita liasta ja pölystä, mutta sieltäkin leskenlehdet ensimmäisinä alkavat kukoistamaan. Luonto herää.

Iloista vappua!

Linda kirjoitti...

Hiiriemo: Enpä ole tiennytkään, että valkovuokkoja ei keskisuomessa esiinny :O Toivottavasti löydät taimitarhasta valkovuokkoja! Meillä kesäkuun lopulla ehkä jo muutto...:)

Terhi: Niinhän se loru sanoo :) Kesä tulee kyllä, alkukesä on itsestä jollain tavalla parasta aikaa, kun kaikki ihana kesäaika on edessä päin!

Lisay: Käen kukunta on muuten linnun ääni, jonka myös tunnistan ;) Ja se kuuluu kyllä todellakin kesään! Ihanaa kevään odotusta sinne!

Sanna: Minulla taas sinivuokot yhä bongaamatta! Kameran koitan muistaa ottaa mukaan kun ulos lähden, jospa ne sinivuokotkin löytyisi!

Sarppa: Kiitos :) Kohta sielläkin metsät valkoisenaan!

Ulla-Kristiina: Juuri niin, jokakeväinen luonnon ihme, joka aina jaksaa ällistyttää. Upeaa aikaa saamme elää juuri nyt!!! Hyvää vappua sinnekin :)

Anu kirjoitti...

Kevät on kyllä niin ihanaa aikaa, kaikesta sen alun kurasta ja loskasta huolimatta! Tämä vaihe on paras, kun puiden ja pensaiden lehdet on pienillä hiirenkorvilla ja maasta pilkottaa ensimmäiset sitkeät kukat. Huomasin eilen, että raparperit on nostaneet päätään jo reippaasti :). Ihan kuin itsekin heräisi!

Wau, ajatella että teidän muutto on niin lähellä :)

Arja kirjoitti...

Ihanan keväistä siellä jo!
Mukavaa vappua:-))

JessiJ. kirjoitti...

Katselin kuvia teidän talon edistymisestä. IHana väri tulossa :) Me olemme kaavailleet myös harmaa-sinistä. Eikö ollutkin niin, että talo tulee pohjamaalattuna, mutta ei sillä lopullisella sävyllä? Eli periaatteessa värin päättäminen tapahtuu, kun talo on pystyssä :)

Kivaa Vappua!

Laura kirjoitti...

Mä bongasin ekat leskenlehdet toissapäivänä ja kyllä ne sykähdytti!! Valkovuokkoja en ole vielä nähnyt, mutta tuossa meiön lähellä on yksi paikka jossa niitä on yleensä aina viimeistään äitienpäivänä ollut. :)

Ihanaa vappua! :)

Linda kirjoitti...

Naksu: Kohtahan sitä pääsee keittämään raparperisoppaa :) Nyt nautitaan tästä ihanasta uuden alun ajasta täysillä, se on kyllä niin kaunista ja ihanaa aikaa.

Arja: Oikein ihanaa vappua myös sinne :)

JessiJ: Just niin, talo tulee pohjamaalattuna tontille. Meidän piti jo rakennuslupaa varten päättää lopullinen väri.

Laura: Ihanaa vappua teillekin!!!